tisdag 7 januari 2014

Tråkig rödkål blir Thai sallad

När vi kom hem efter semestern kylskåpet var ganska tomt. Men det fanns där en tråkig rödkål som bara väntade och väntade för att hitta på något med den. :)
Rödkålen som andra kål sorter innehåller mycket B och C vitamin, och Kalium samt är fullt med antioxidanter.
Så idag till tidig middag blev en smarrig Thai inspirerad sallad. Ibland undrar folk var finns proteinet när man äter rawfood. Ja, i denna sallad kommer proteinet från pumpakärnor. Dessa kärnor även är väldigt nyttiga, innehåller omega 3-6, zink, järn, magnesium, kalium, kalcium samt rik på A och E vitaminer.



Recept:
Blanda ihop grön currypasta, olja, balsamico vinäger, lime saft, honung, Tamari och några droppar sesamolja. Häll dressingen på skurna rödkål, rädisor, stark grön paprika, tranbär, färsk koriander, och pumpafrön.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar